<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, januari 24, 2006

Filmomats Filmquiz #3

Imponerande! Det tog knappt en timme, sedan hade Johanna inte bara prickat in rätt svar utan dessutom överkursat med namnet (Annette Bening) på den dammsugande kvinnan på bilden i gårdagens filmquiz. Det här betyder bara en sak - jag ger er alldeles för lätta bilder!*
  Rätt svar var givetvis filmaktuelle Sam Mendes American Beauty (1999). Visste ni förresten att Terry Gilliam tackade nej till att regissera filmen? Eller att Kevin Spaceys karaktär Lesters arbetstelefonnummer är 555-0199, samma nummer som Al Pacino lämnar på Russell Crowes telefonsvarare i filmen The Insider som kom ut samma år? Det är också samma telefonnummer som Agent Fox har i säsong tre av Arkiv X. Ett av regissören Sam Mendes trademarks är förresten att vatten i en scen symboliserar ett kommande dödsfall.
  Nåväl, nog med filmnörderi. Dags för nästa bild, som jag hoppas är något svårare än de två tidigare! Lämna din gissning i en kommentar. Vinnare, och rätt svar, kommer om några dagar. Lycka till!

Från vilken film är bilden hämtad?


* Och att Johanna har bra koll på film, så klart!

5Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Jag slänger iväg en vild chansning på Karate Kid 2!
Älskar den filmen :)

24 januari, 2006 19:27  
Anonymous Anonym sa...

Howard the Duck! typ. kanske...

24 januari, 2006 22:28  
Anonymous Anonym sa...

Eller jag ångrar mig. I tvåan är han väl i asien?

24 januari, 2006 22:40  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Jag känner igen den allt för väl utan att kunna placera den, och hade egentligen tänkt strunta i att gissa, men eftersom de två tidigare förslagen är ordentligt olika gör jag inte bort mig för mycket om det är tokfel... Jag drar till med den första titel som dök upp i huvudet när jag såg bilden: The Last Boy Scout.

25 januari, 2006 15:13  
Blogger anvil sa...

Karate Kid 1

26 januari, 2006 10:59  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142