<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, januari 20, 2006

Ny film från The Frat Pack


Wilson och Vaughn ledare för The Frat Pack.

Trots att jag egentligen försöker (av någon ibland oklar anledning) få mig själv att inte gilla filmer från det så kallade Frat Pack-gänget, så kan jag inte låta bli att småmysa lite när jag läser att Rawson Marshall Thurber, Dodgeball (2004), är på gång med en ny film.
  Titeln och handlingen är än så länge hemlig - men ryktet går att Ben Stiller redan skrivit på för att medverka - och det innebär säkert att resten av The Frat Pack snart också är med.
  Namnet The Frat Pack* kommer ursprungligen från tidningen USA Today, som i en artikel från 2004 gav namnet till komikergänget Jack Black, Will Ferrell, Ben Stiller, Vince Vaughn, Luke Wilson och Owen Wilson. Skådespelarna gör ofta filmer tillsammans och jobbar med en liten utvald grupp regissörer (bland annat Todd Phillips, Jay Roach och Judd Apatow). Självklart är namnet en drift med det gamla klassiska gänget The Rat Pack.
  Som en lustig detalj kan jag nämna att det i Frat Pack-filmerna ofta förekommer en scen där det, på olika sätt, pratas om fondue, som till exempel i filmerna Meet The Fockers, Starsky And Hutch, Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy och Wedding Crashers. Varför? Ingen som vet.
  Man skulle kunna tro att det är Ben Stiller som är ledare för The Frat Pack. (Varför? Han verkar vara med i alla filmerna och är väl den som blivit störst hos den "vanliga" publiken.) Men man brukar säga att det är Owen Wilson och Vince Vaughn som är de egentliga ledarna. Dock verkar det vara mer en slump att de så ofta gör filmer tillsammans. Så här säger de till US Today:
There isn't any master plan of doing stuff together. I just like working with all of them a lot. You get comfortable with people, the people who you admire and think are funny, and so you naturally seek them out. A big part of comedies is being on the same wavelength.

Men vem har egentligen spelat i vilken film? Här är svaret:

Översikten är hämtad från US Today, eftersom de gjort det så jäkla bra! Tack för lånet!


Andra bloggar om:

1Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Oj! jag gillar att ni tar upp det här med Frat Pack, då många som bloggar om film hoppar över filmer som inte är så djupa. Gillar den typen av filmer de gör. Har länge undrat om det har varit något speciellt gäng de hade och nu fick jag det bekräftat :). Will Ferrell är nog favoriten, tiden då han var med på SNL- ojojoj.
Nu babblar jag.
Keep up the good work!

21 januari, 2006 01:52  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142