<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, januari 27, 2006

Genial Woody Allen - utan snack


Woody Allen kör ett av sina omständiga mumlanden i filmen at interval.

Woody Allen är just nu Sverigeaktuell med sin film Match Point - vilket också är en av få filmer där han inte själv spelar med. (Han har faktiskt spelat i 42 tv/filmern, men bara regisserat 41.)
  En av Allens tidigare filmer, där han själv har huvudrollen, är Annie Hall (1977). Som vi alla vet är det få som stammar och mumlar och låter så mycket som Woody Allen i film. Det har konstnären Nathaniel Stern tagit fasta på och klippt samman en ny och egen version, kallad at interval, av filmen. Han har helt enkelt plockat bort alla partier där det finns repliker och dialoger och kvar är 13 rejält roliga minuter med hostningar, harkel, mummel, pip, nysar, skratt och hundratals Allentypiska eeh och ooh och well och hrm och hmm. Det är fantastiskt roligt och idén är suverän!
  Gå in här och kolla filmen själv!

Andra bloggar om:
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142