<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, maj 17, 2005

The 4400 något att ha?

På torsdag premiärvisar tv3 den amerikanska science fiction-serien The 4400 (21:00). Handlingen i korthet:
Seriens namn handlar om de 4400 personer som under de senaste 60 åren har försvunnit spårlöst från olika platser i världen. Nu kommer de tillbaka, på ytan oförändrade men ändå helt annorlunda.

Jag vet inte mycket om serien, förutom att Francis Ford Coppola är med som producent och att "sci-fi"-skådisen Joel Gretsch (från bland annat Taken (2002) och Minority Report (som förresten går på kanal5 samma tid och dag) har huvudrollen.
  Det kan bli bra, och science fiction är vi ju inte direkt övergödda med här i Sverige. Men är det någon som sett eller hört något om serien? Är den något att ha?
  Det finns redan två säsongen av serien och vad jag läst såg över 7,4 miljoner amerikaner första avsnittet, så jag antar att den blivit rätt poppis i USA.

3Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Stämmer bra, ser ut att kunna bli en bra seriesommar trots allt, man slipper våndas över segdragna Lost, 4400 börjar igen och bäst av allt sista säsongen av Six Feet Under börjar 6 juni.
...
Men Càrnivale var det bästa jag sett på länge, den kommer att vara saknad i sommar. Nåja ska ge Deadwood en chans hörde att den skulle vara lite mörk och smutsig ungefär som Càrnivale fast utan det övernaturliga.

18 maj, 2005 00:08  
Anonymous Anonym sa...

Tycker serien hade en stark b-känsla. Beror nog mest på skildrandet av den utredande myndigheten kan jag tänka mig. Inte helt utan spänning iaf.

18 maj, 2005 08:09  
Anonymous Anonym sa...

Jag har sett de 5 första avsnitten (säsong ett?) och tycker den är rätt ok. Jag gillar de sociala aspekterna och den problematik som uppstår på grund av personernas olika långa frånvaro från samhället, och dera subjektiva uppfattning att ingen tid har förflutit. (jämför med resor när ljusets hastighet)

påminner lite om x-files fast här går det i lite snabbare tempo vad det gäller att komma vidare i mystiken.

Om inte annat så kan man garva lite åt den illa dolda propagandan för Homeland security och Bushadministrationes agerande ifråga om terrorism (Tänker mest på en person som blir arresterad som blir upplyst om att han kommer att betraktas som en ickekombatant och därför inte har några som helst rättigheter)

18 maj, 2005 09:38  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142