<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, maj 10, 2005

Danskt i maj


Det är dubbelt upp med danskt nu i maj. Två bra filmer har (haft) premiär hos Sandrews. Först ut var Den tredje makten om maktkamp och korruption högt upp i den danska regeringen. I rollerna ser vi bland annat utmärkta Anders W. Berthelsen (från bland annat Mifune och Italienska för nybörjare) och Ulf Pilgaard ( från läskige Nattvakten och ypperliga Arvet).
  Den 27 maj är det dags för danskt igen med Pusher 2. En tilltrasslad gangsterhistoria i samma anda som Pusher (ettan alltså) och Bleeder. Även det två filmer som regissören Nicolas Winding Refn står bakom.

För övrigt önskar Filmomat att de satt på planet ner till Cannes just nu. Ingen har väl missat att festivalen drar igång imorgon? Läsa allt om årets händelser på Cannes officiella webb.

2Kommentar:

Blogger Daniel sa...

Den bæsta danska filmen från sent 90-tal måste vara "I Kina spiser de hunde" med Kim Bodnia.

Klockren actionkomedi, helt skruvad...

10 maj, 2005 18:10  
Anonymous Anonym sa...

Såg nyligen Pusher 2 och tyckte att den var helt ok trots att den är så lik ettan. Underhållning i all ära, men med en så mörk film så undrar jag vad som får regissören att komma tillbaka och göra en uppföljare efter så lång tid om denne inte har något nytt att tillföra. Lite konstigt är det när den nya filmen bara blir som en slags fortsättning, helt utan nya perspektiv.

21 maj, 2005 20:26  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142