<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, januari 17, 2006

"Saknad" King Kong-scen en bluff?


Adrien Brody i en riktigt knivig sits nere i spindelgropen - scenen som egentligen inte finns?

Äcklades du också av scenen i King Kong där huvudpersonerna slåss mot spindlar och andra kryp nere i en mörk håla? Ingen fara, det gjorde publiken redan när de såg originalfilmen 1933. Eller hur var det nu egentligen?
  Under många år har rättrogna King Kong-fans letat efter den berömda och gränslöst äckliga, och enligt rykten "saknade", spindel-grop-scenen, som sägs ska ha varit med i orginalfilmen från 1933. Men är det egentligen någon som sett scenen?
  Det finns de som påstår att scenen var med under en tidig testvisning av filmen, men sedan dess har ingen återfunnit materialet. Det finns flera rykten om varför scenen skulle ha klippts bort inför filmens lansering, där den mest populära är att för många i publiken kräktes av spindlarna och våldet.
Att Peter Jackson nu tog med den omtalade scenen i sin remake har ytterligare satt spinn på ryktena om var den förlorade scenen tagit vägen - och hur den kan ha sett ut.
  Men nu har det kommit fram att scenen aldrig fanns med i klassikern från 1933. Det är en serietidningssamlare i Fort Lauderdale, USA, som påstår att han har regissören Merian C. Coopers läderinbundna originalmanus från 1932. Manuset har anteckningar om vilka scener som filmades, och vilka som valdes bort. Spindel-grop-scenen ska enligt anteckningarna inte ha spelats in. Warren Reece, som tidningssamlaren heter, säger till JS Online:
They made sketches of it [scenen], but it was never shot.

Att Jackson nu valt att ha med den "saknade" scenen i sin version av filmen får ses som en hyllning till originalmanuset. Det var nämligen King Kong från 1933, som Jackson såg som 9-åring, som övertygade honom om att han skulle bli regissör som vuxen och en dag själv få göra spindel-scenen.
  När Jackson tillslut fick göra sin remake av King Kong kom han på den perfekta lösningen för att scenen definitivt skulle få vara kvar i efterklippningen, nämligen genom att slänga ner huvudpersonerna Jack Black och Adrien Brody i spindelgropen. Så här säger Jackson till Newsweek:
I didn't want to be tempted to cut it if the movie got too long. This way, I couldn't cut it.

Universal Studios producerar nu dvd:n King Kong: Peter Jackson's Production Diaries, där spekulationerna och diskussionerna om den förlorade scenen fortsätter.

Andra bloggar om: ,
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142