<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, januari 30, 2006

Svensk film lite för pretto

Det har varit ovanligt många långa, överpretentiösa och tillgjorda tacktal ikväll. Eller hur? Vad är det med svenska skådespelare, måste de ta i så väldigt? De verkar inte direkt glada (lite som, jag fick priset i år men det spelar ingen roll för jag får det förr eller senare). Däremot tycker jag att det har varit mycket bra prisutdelare. De små talen har, konstigt nog, låtit som att de kommit från hjärtat.
  Dags att summera kvällen tror jag. Bästa utländska film blev belgiska Barnen. Jag hade hoppats så mycket på Barnen som inte fanns. Nåväl, bästa regi fick Ulf Malmros för Tjenare kungen. Kul! Bästa manliga respektive kvinnliga huvudroll blev Krister Henriksson för filmen Sex, hopp och kärlek, och Maria Lundqvist för Den bästa av mödrar. Lite ... tja, ointressant.
  Bäst film - ja, det blev tippade Ninas resa.
  Guldbaggen 2006 var mörka ospännande kläder, avsaknaden av glamorös make up, risigt hår, givna vinnare, dålig grafik (Svt kom igen nu!) och skämt som inte gick hem hos publiken. Det här Sveriges filmelit - inte undra på att filmerna blir som de blir.
  Den enda som verkligen stack ut var Svt:s reporter Emma Gray Munthe i svart hår, knallröda läppar och kostym. Så ska en stjärna se ut!
  Vad tycker ni om kvällen? Var det något att ha? Eller är det till och med det roligaste priset som delas ut i svensk tv?

Andra bloggar om:

1Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Tittade bara lite då och då. De har svårt att få upp stämningen. I USA är utdelningen mer firmafest, nu har vi jobbat häcken av oss, nu slappnar vi av och har kul - här är det Jante, ungefär som om alla kände: Usch, vi gör ingen riktigt bra film faktiskt, vi är inget vidare, det här var lite besvärande....

Synd!

31 januari, 2006 01:01  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142