<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, januari 27, 2006

Filmomats Filmquiz #4

Nu har jag hållit er på halster alldeles för länge - och dessutom känns det lite orättvist eftersom Adam nästan gissade rätt på senaste filmquizet. Och Adam, du har rätt - Karate Kid 2 utspelar sig ju på Okinawa! Andra gissningar som dykt upp är When Harry Met Sally, The Last Boy Scout, Ghost World och så Saos vilda gissning på Happy Together. Men rätt svar prickade Svante in, så fort han fick se ledtrådsbilden: självklart är det Karate Kid! Grattis!
  Filmen, som spelades in 1984, är skriven av Robert Mark Kamen som själv har tränat karate i över 20 år efter att han blivit nedslagen som barn. Ralph Macchio, som ju spelar huvudrollen Daniel, har nästan inget luktsinne. Därför har han gjort som grej att alltid lukta på minst en sak i alla filmer han medverkar i.* (Det kan kanske vara därför han inte blev någon megastjärna efter succén med Karate Kid?) Pat Morita, som inte kan någon karate alls, fick ursprungligen inte spela Mr Miyagi eftersom producenterna inte ville ha en komiker i rollen. Morita gick bort i november förra året. Visste ni förresten att de första scenerna i Karate Kid 2 egentligen var tänkta att avsluta första filmen?
  Nåväl, här kommer bilden till nästan filmquiz! Vi fortsätter med temat fotoautomater. Jag hoppas att ni tycker att jag håller bilderna på en någorlunda bra svårighetsnivå? Lämna din gissning i en kommentar. Vinnare, och rätt svar, kommer om några dagar. Lycka till!

Från vilken film är bilden hämtad?


* I Karate Kid luktar han på pommes frites och i sin egen armhåla ...

5Kommentar:

Blogger anvil sa...

Danny the dog

27 januari, 2006 18:46  
Anonymous Anonym sa...

Ho ho.
Jag tror att huvudpersonen har spelat mot i alla fall två oscarsvinnare (varav en i den här filmen) och i en oscarsvinnande film, vilket man kanske tror om honom.

Förutsatt att jag tror rätt förstås. Skall inte vara för kaxig efter min första gissning. :-)

27 januari, 2006 20:49  
Anonymous Anonym sa...

Lashou shentan, eller rättare sagt, Hard-Boiled?

27 januari, 2006 22:19  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Baserat på vem det ser ut att vara på bilden, och för att det finns för många av hans Hong Kong-filmer att välja på för att gissa rätt, kör jag med The Replacement Killers (som jag gillar och har en himla lust att se om).

Undrar om det inte är vad sao antyder också? Mira Sorvino har ju en guldgubbe. Men jag tar stöten om det är tokfel :)

27 januari, 2006 23:02  
Anonymous Anonym sa...

Jupp Fredrik, men du får också poängen om det är rätt. ;-)
Sedan har den gode Chow Yun spelat med Jodie Foster i Anna och kungen och jag tror att Crouching tiger.. fick någon oscar (kunde jag ju lätt kolla upp iofs, men jag är lite för slö ;-)).

Men det är definitivt min chansning.

27 januari, 2006 23:46  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142