<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, januari 18, 2006

David Duchovny som Hulken?


Hulkpotential? Knappast...

Skulle tanige Arkiv X-polisen David Duchovny kunna funka som nya Hulken? Nä, lägg av va?
  Eric Bana, som spelade Hulken i filmen Hulk (2003), har nu dragit sig ur arbetet med uppföljaren The Incredible Hulk 2. Och (givetvis?) föll valet istället på Duchovny. Enligt uppgifter drog sig Bana ur projektet när han fick veta att filmen ska gå direkt upp på dvd. Det verkar inte vara något som hindrar Duchovny som väl haft en lite sisådär karriär efter att Arkiv X lades ner.
  Och appropå Arkiv X och karriärer som inte direkt är på topp vill nu Gillian Anderson dra igång en ny Arkiv X-film. Senaste filmen var The X Files (1998) som inte direkt blev någon hit. Bör man verkligen ruska liv i det här gamla liket? Som tur var verkar det finnas vissa juridiska hinder som gör att filmen i alla fall senareläggs om och om igen. Men så här säger Anderson till Moviehole.net:
It's become a bit messy. I think the intention is that we will and we hope to - and that, hopefully, by the time we actually do, whenever that is, people will still give a damn.


Andra bloggar om: , ,

4Kommentar:

Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Jag känner mig inte helt övertygad om att det här ryktet skulle stämma. Bana är ju kontrakterad för både två och tre filmer, och vill bolaget har ha kvar honom blir det nog svårt att ta sig ur. Om det inte finns någon klausul i samband med att det blir direkt till DVD istället för bio. Men även i så fall, med de specialeffektskostnader det skulle bli, om man dessutom siktar på att göra tvåan mer actionbetonad (som dom redan producenterna redan har nämnt), har jag svårt att se hur man skulle klara det på annat än en bio-budget.

Filmen gjorde ju inte ens helt uselt ifrån sig. Visst, det gick långt ifrån lika bra som för t ex Spider-Man 2, men den tjänade in sina omkostnader och min personliga gissning är att den gick tillräckligt bra för att Marvel & Co ska våga satsa på den mer actionorioenterade varianten.

Med det sagt blir jag heller inte besviken om det skulle visa sig att David Duchovny får ta över huvudkaraktärens alter-ego. Att han är tanig har nog minst betydelse, Duchovnys fysik stämmer bättre överrens med serietidningens Bruce Banner, än vad Eric Bana gjorde. Det är ju Hulk som ska vara stor och muskulös.

18 januari, 2006 22:17  
Blogger Eli sa...

Fredrik, du kan ha helt rätt - det kanske bara är ett rykte som cirkulerar just nu. Och det verkar som att originalkällan till det ryktet är från en artikel i nynewsday.com, som jag tyvärr inte kommer åt eftersom det är en betaltjänst. Men enligt andra källor ska Bana ha sagt, på frågan om det blir en Hulk 2: "Nobody's talking about any sequel".

En annan källa säger: "The project may be on the backburner given that Bana says they haven't talked to him to repirse the role, even though he is under contract to play Bruce Banner again if Universal does move forward with the project".

Så - det kanske är så att de helt enkelt vill byta ut honom? Vi får väl se längre fram. Men jag undrar varför de väntat så länge med en uppföljare?

Dock tycker jag inte att David Duchovny är speciellt intressant som skådespelare och hade gärna sett någon annan om Bana nu inte är aktuell.

18 januari, 2006 23:03  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Å andra sidan har folk, t ex Marvels Avi Arad, pratar om uppföljare på ett sätt som får det att låta väldigt säkert - så kanske har du rätt, dom är helt enkelt inte så värst intresserad av Bana längre.

Eller har dom bara inte kommit så långt ännu, trots att det som sagt har gått ett bra tag sen sist.

Fan vet. Jag tycker ettan är en av de bättre superhjältefilmerna, och ser fram emot en tvåa, i vilket fall som helst.

19 januari, 2006 16:24  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Inte för att AICN är en källa av pålitlighet, men:
HULK 2 story BS! (Deras titel, inte min. Sickna hårda ord!)

Den korta versionen? Ryktet är helfel. Om man får tro Harry och Avi, är varken direkt till dvd eller någon annan än Bana aktuellt.

Vilket förstås kan betyda att ryktet blir aktuellt framöver, men i alla fall...

19 januari, 2006 22:25  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142