<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, maj 23, 2005

CSI kan bli film


En CSI-film utan William Petersen, kan vi tillåta det?

Jaha, så var det dags. Ännu en serie som kanske ska bli film. Tidigare har det ju gått lite så där i hoppet från serie till film; Star Trekfilmerna blev (tycker jag) aldrig lika bra som serien, The X Files (1998) kunde inte riktigt klara sig som film och Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992) ska vi ju inte ens nämna.
  Det är skaparen bakom CSI, Anthony E. Zuiker, som uttalat sig om en eventuell film:
I hope that [en film] comes true because I have some ideas about that. I can't really verbalize them, but I think there's a way to make it work. [via CSI Files]

Jag är lite tveksam om en film av CSI skulle kunna bli lyckad. Framför allt när ryktet nu går hett om att William Petersen är på väg att hoppa av. Och det kan väl knappast bli någon film att ha om inte han är med i den?
  Finns det egentligen någon serie som blivit en bra (kanske till och med bättre?) film?

2Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Efter att ha sett säsong 5-avslutningen, Tarantinos dubbelavsnitt med titeln "Grave Danger", är jag fullkomligt övertygad om att en CSI-film kan bli lyckad. Avsnittet knyter an lite till resten av säsongen, men det är inte mycket, och är till största delen fristående. Tarantino såväl kan som respekterar karaktärernas historia i allra högsta grad, det är en hel del karaktärsutveckling och intressanta möjligheter inför nästa säsong. Med sina, vad blir det, 84 minuter känns det lite som CSI redan har blivit film. Tarantino-film, till på köpet. Fast det är klart, efter det QT göra CSI som nästan-film är kanske risken stor att den riktiga varan blir en besvikelse.

Hursomhelst, jag bara rantar på. Kort sagt och rakt på poängen: Ja, jag tror absolut det går, om det görs rätt och man sneglar lite åt hur "Grave Danger" byggdes.

Jag tror för övrigt att det går att göra CSI utan Petersen. Seriens karaktärer har växt sig tillräckligt starka och jag skulle älska att se Catherine Willows styra hela steken. Men jag hoppas jag slipper. Bara för att det går, måste det inte bli så. William Petersen är kung.

Nog sagt.

24 maj, 2005 01:35  
Anonymous Anonym sa...

Själv skulle jag gärna vilja se en blandning av CSI, CSI: Miami och CSI: New York. Det skulle bli en höjdare med Petersen, Caruso och Sinise i spetsen :)

08 juni, 2005 16:20  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142