<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, augusti 05, 2005

Dålig film? Pengarna tillbaka!

DN skriver idag, i sin kulturdel, om att Sony Pictures nu stäms på 1,5 miljoner dollar efter att de fejkat filmrecensionscitat för att dra besökare till sina filmer. Det är några biobesökare som hävdat att de blivit lurade att se bland annat filmen A knight´s Tale, som jag antar att de inte gillade, och nu vill ha ersättning.
  Enligt uppgifter ska en filmrecensent vid namn David Manning ha höjt ett gäng filmer till skyarna med citat som Sony diktat ihop. De biobesökare som varit och sett filmerna Hollow Man och Vertical Limit ska nu få sina pengar tillbaka, 5 dollar per biljett. Pengar som eventuellt blir över kommer att gå till välgörenhet.
  Trots att jag ju tycker att hela systemet med alla olika slags stämningar i USA är rätt underligt så kan jag inte låta bli att heja på de missnöjda biobesökarna. Jag vill också ha mina pengar tillbaka om jag sett en dålig film!

1Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Jag är inte heller förtjust i konceptet med att stämma nån för minsta sak, men hela David Manning-situationen är verkligen irriterande. Jag tycker det är skitdålig stil att man hittar på recensenter som överöser ens egna filmer med bra kritik. Tycker det är totalt lurendrejeri.

05 augusti, 2005 17:12  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142