<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, juli 19, 2005

Charlize Theron inte trovärdig som Æon Flux


Lika? Nja...

Är det bara jag som tycker att castingen till filmatiseringen av tecknade Æon Flux (1995) är lite, tja - överilad? Charlize Theron som Æon känns helt enkelt inte speciellt trovärdig.
  Och vad tänker Charlize Theron egentligen på? Hon har ju gjort så bra ifrån sig med Monster (2003). Det måste vara någon slags superhjältehybris som drabbar unga hyllade skådespelare (Angelina Jolie gjorde Tomb Raider (2001) efter begåvade Girl, Interrupted (1999) och titta bara på Natalie Portman som gör V for Vendetta efter filmer som Garden State (2004) och Closer (2004)* Tobey Maguire som efter filmer som The Cider House Rules (1999) och Wonder Boys (2000) helt tycks fastnat i Spider-Manfilmernas nät). Frågan är förresten om inte Angelina Jolie hade gjorde bättre ifrån sig som Æon än präktiga Lara Croft? Eller varför inte Uma Thurman? Där har vi en mager foxighet kombinerad med talang som verkligen skulle kunna fungera.
  Bakom kommande Æon Flux står i alla fall regissören Karyn Kusama, som tidigare gjort hyllade Girlfight (2000).
  Och så slutligen en liten vädjan till Mtv, snälla - återuppta geniala Liquid Television. Snälla, snälla...?

* V for Vendetta tycks inte vara någon superhjältefilm, varför Portmanexemplet inte var det bästa. Filmen är dock baserad på en tecknad förlaga.

5Kommentar:

Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Refererar du till V for Vendetta som superhjältefilm? That's just... wrong.

Men jag gillar Charlize Theron (även om Monster inte direkt är en av anledningarna, men det är väl en post för sig) och hellre en bra skådis som skiljer sig än en medelmåtta som är jättelik. Jag menar, är man för mycket inne på att göra en karbonkopia av förlagan, kan man få Daredevil, och det vill man ju inte.

Jag har lite för dålig koll på projektet för att säga om jag tror det blir bra eller inte, men hoppas, däremot. Charlize är kanske inte en person man förväntat sig göra den här typen av film, och bara det är en anledning att se fram emot den.

19 juli, 2005 20:05  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Höll på att glömma en sak; dräkten. Jag gillar Charlizes kostym bra mycket bättre än den där saken den tecknade varianten har på sig. Kanske funkade fint i sin originalmiljö, men som spelfilm? Njae, för mycket Catwomanvibbar. Hemskt.

19 juli, 2005 20:08  
Blogger Eli sa...

Fredrik, att V for Vendetta inte är en superhjältefilm är goda nyheter! Nu ser jag ännu mer fram emot den. :)
Och du har rätt, det är inte något vidare att göra en kopia av förlagan - men jag är ändå rätt misstänksam mot Theron. Men jag är mer än villig att bli bevisad motsatsen.

19 juli, 2005 23:25  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Eli: Å andra sidan är V for Vendetta baserad på ett verk av Alan Moore, lysande serieskapare som blivit slaktad i Hollywood. The League of Extraordinary Gentlemen? Jag ryser vid blotta tanken.

Okej, så vad jag hittils hört känns rätt lovande, och From Hell var inte helt oäven, så jag ser också fram emot V for Vendetta, men jag gör det väldigt försiktigt. Väldigt.

20 juli, 2005 00:13  
Anonymous Anonym sa...

Hmmm. Skulle inte Carrie-Anne Moss ha varit perfekt egentligen? Hon är ju sådär långspinkig som Æon Flux ska vara.

29 juli, 2005 11:50  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142