<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, augusti 26, 2005

Därför är zombies skräckfilmens läskigaste monster


Zombies är bland det läskigaste som kan förekomma i skräckfilm. Deras otäckhet slås eventuellt bara av barn besatta av djävulen - men det är rätt illa ändå.
  Här kommer min lista över varför zombies är skräckfilmgenrens läskigaste monster:
1. De är döda, men rör sig ändå. Kan det bli otäckare?
2. Deras yttersta mål är att äta upp dig, om de så ska dö (ännu mer) på kuppen.
3. Det spelar ingen roll hur mycket du hugger i dem, skjuter sönder dem eller avlägsnar vad man tror ska vara deras viktigaste kroppsdelar (huvudlösa zombies, brrr) de försöker ändå få fatt i dig. Om de så ska kräla genom gyttja.
4. De kan smyga utan att någon hör någonting. Och plötsligt är de bara där, så nära att du åtminstonde borde ha känt lukten av dem.
5. De sprider sig blixsnabbt. En vanlig inkuberingstid brukar ligga runt en timme, på en dag har de tagit över en hel stad.
6. Det går överhuvudtaget inte att resonera med dem. De kan inte tala, bara bröta - och även om de försökte förstå vad du säger är du för dem bara mat som låter munnen gå.
7. De är oerhört beslutsfasta och vägrar att ge sig - någonsin.
8. De dödar varandra för mat och vägrar att gruppera sig eller fungera som kollektiv. Människoätande anarkister - otäckt!
9. De saknar (oftast) känslor och kommer aldrig ihåg vem du är, även om det är din fickvän, din pappa eller närmaste granne - alla vill de äta upp dig.
10. De är korkade och lätta att lura - men låt dig inte förledas av att du lyckats lura in dem i en garderob eller bakom en låst dörr. Förr eller senare kommer de tillbaka, om de så ska äta sig ut.
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142