<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, augusti 22, 2005

Steamboy fungerar inte alls


Än så länge inte så mycket folk vid utomhusbiografen i Tanto i Stockholm.

Jag tror att jag talar för hela Filmomat när jag skriver att gårdagens visning (Sverigepremiär) av filmen Steamboy (2004) inte var något vidare. Alltså, visningen var ju ok (trevligt med bensträckarpaus samtidigt som filmrullebytet) men själva filmen; den fungerar helt enkelt inte.
  Handlingen i korthet; Året är runt 1860 och pojken Davids Rays familj har i flera generationer arbetat med ånga och maskiner. Men plötsligt hamnar han mitt uppe i en kamp mellan ont och gott där den ena fantastiska maskiner efter den andra försöker att ta ihjäl folk och andra maskiner, och där Davids Rays goda farfar är redo att döda Davids Rays onda pappa för att rädda världen. Det blir väldigt mycket ånga, väldigt många exploderande rör, väldigt mycket vatten och luft som sprutar och väldigt väldigt lite handling eller intressanta porträtt.
  Allting är så enkelspårigt att man nästan undrar om det är så att tecknarstudion bakom filmen först hittade en ny tuff teknik och sedan kom på en film som skulle passa. Ja, så illa är det.
  Och det är konstigt att Katsuhiro Ôtomo, mannen bakom strålande Akira (1988), så totalt har tappat greppet.
  Men bortsett från filmen så satt Filmomat riktigt bra i solstolar och med filt, popcorn, chips, choklad och icke barntillåtna drycker. Så vi hade överlag en riktigt trevlig kväll.

1Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Nej! Usch. Jag som verkligen hade hoppats att det kunde vara en sebar anime.

22 augusti, 2005 13:46  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142