<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, augusti 31, 2005

Zombiebrudarna vi inte kan vara utan

Ingen zombiefilm är en äkta zombiefilm utan tuffa tjejer som sparkar skiten ur filmens monster. Helst ska de, tjejerna alltså, vara vältränade, kaxiga, missanpassade, grova i munnen, ha kort hår och vara klädda i linne.
  Antagligen finns det något estetiskt och intressant samband mellan tuffa tjejer och ruttnade lik som rör sig. Kanske är det kontrasten? Eller också är det David och Goliat-syndromet där fighten blir så mycket bättre om ena parten bara är 1,70 lång och mager som en sticka.
  Här är Filmomats topp fem över de tuffaste, läckraste och hårdaste zombieslaktarna.


MILLA JOVOVICH (Resident Evil)
Strålande snygg i tighta kläder i starka färger är Jovovichs Alice hårdast av dem alla. Vild och arg slåss hon mot vem som än står i hennes väg. Hennes specialitet är att volta runt en anfallade zombie genom att ta stöd med fötterna mot en vägg. Snyggt!


ONA GRAUER (House of the Dead)
Karaktären Alicia (ser vi ett namnmönster här kanske?) är alltid klädd i svart läder och är en mästare på att hugga ner zombies med ett slag och hanterar vapen som aldrig tycks få slut på ammunition.


SARAH POLLEY (Dawn of the Dead, remaken)
Polleys Ana ser egentligen inte mycket ut för världen. Men när det väl gäller och zombierna äter sig igenom dörren är hon både smart och snabb, och hon tar de där kvicka besluten som leder till flest döda zombier.


LINDY BOOTH
(Dawn of the Dead, remaken)
Booths Nicole är den där ynkliga gnälliga tjejen som först mest verkar stå i vägen (och komma alldeles för nära farliga zombier), men det vänder och efter den första blodnerstänkta tröjan är hon inte rädd för att fortsätta slakten.


SIENNA GUILLORY (Resident Evil: Apocalypse)
När Guillorys Jill inte surar eller bråkar med Alice är hon stenhård med vapen och går alltid först, med mycket bestämda steg, för att möta zombieinvasionen.

BUBBLARE:
Inte så många zombies i sikte, men när det gäller att slakta filmmonster är Sarah Michelle Gellars Buffy onåbar på första plats.
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142