<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, september 05, 2005

The Island inte alls så dålig


En av de mer otäcka scenerna från The Island.

Det var länge sedan en film åkte på så mycket skit, och det dessutom från de egna leden, som The Island. Turerna har gått fram och tillbaka. Producenterna anklagade för någon månad sedan huvupersonerna Scarlett Johansson och Ewan McGregor för att inte ha tillräckligt med stjärnstatus för att bära filmen. Så här skriver producentduon Walter Parkes och Laurie McDonald på sin webbsida:
Listen, those are the superstars of the future, not the superstars of the present. Even lesser television actresses [än Scarlett], quite honestly, would have more connection to that audience.

Hårda ord. Och Scarlett var snabb att slå tillbaka:
This is a clear-cut example of the producers passing the buck and not taking responsibility for their part in making calculated mistakes throughout the film's marketing. [Jag är] proud of [min] performance and the film.




Och faktum är att Scarlett har all rätt att vara stolt över sin roll. Den är långt långt ifrån filmer som Ghost World (2000) och Lost in Translation (2003), men inte alls dålig. Det här är ju väldigt tydligt en film där skådespelarna får stå tillbaka till förmån för saker som flyger i luften eller åker väldigt snabbt.
  Och trots att The Island bara drog in runt 12,4 miljoner dollar första bioveckan och recensenterna mer eller mindre rynkat på näsan så är det här inte alls någon dålig film. Den har en intressant grundstory (genteknik, kloning, makt och det mänskliga psyket) med riktigt bra action (snabba klipp, tighta scener, påkostad skadegörelse). Dessutom är den snygg, med läckra miljöer och uttänkta kläder.
  Och även om Scarlett Johansson och Ewan McGregors karaktärer bitvis är rätt ointressanta (det är först vid mötet med sin klonförebild som McGregor verkligen släpper och filmen blir riktigt spännande) så håller filmen bra kvalitet eftersom allting runtomkring är så välgjort.
  Men om du inte är extremt intresserad av scenografi eller kostym kan du nog lika gärna se filmen på dvd. Och det lär tyvärr dröja tills nästa år.

2Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Du är köpt av den amerikanska kristna högern, jag trodde mer om dig Eli!

06 september, 2005 11:41  
Anonymous Anonym sa...

Jag tycker att de skulle ha stannat kvar på klonfabriken och byggt upp spänningen i försök att ta sig därifrån. Så fort de kom ut i verkliga världen blev det Men in Blackfamiljestämning. Men jag håller med. Skämt som "Never give a woman your creditcard" och liknande känns ganska väntat av denna film. Man får ta den för vad den är tyvärr. Men Scarlett är grymt snygg och om man älskar klonsciensefiction så är det ju .... en del fina bitar.

08 september, 2005 00:44  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142