<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

torsdag, december 15, 2005

Maffig Da Vinci-trailer


Trailern för Da Vinci-koden oväntat maffig.

Så kom den äntligen, den "riktiga" filmtrailern för Da Vinci-koden. Vi har tidigare skrivit om den trailer som släpptes i somras och som egentligen inte sa något alls om den kommande filmen.
  Jag var inget stort fan av boken med alla dess brister, men tänkte givetvis som många andra att den nog skulle kunna bli en ypperlig film. Av den nya trailern att dömma var det nog en riktig uppfattning. För trailern är riktigt maffig.
  På film kan jag förlåta en massa saker som jag i skriven form avskyr. På bioduken spelar sådant inte lika stor roll. Jag kan trots glapp och brister i manus dras med av pampiga scener eller skickliga skådespelare. Jag tror att Da Vinci-koden kan bli en just sådan film.
  Med line up:en Audrey Tautou, Ian McKellen, Jean Reno och Paul Bettany som elaka Silas kan det här nog bli riktigt bra. Tom Hanks som huvudpersonen Robert Langdon kan vara ett misstag, men å andra sidan är Hanks ofta stabil när det gäller.
  Min förhoppning är att filmen Da Vinci-koden blir betydligt obehagligare och mörkare än boken och att man på grund av bra action helt enkelt struntar i alla teologiska och konstnärliga brister. Med regissören Ron Howard (Edtv, A Beautiful Mind och Cinderella Man) bakom styret kommer det här nog, precis som boken blev härrom året, att bli en riktig storfavorit ute i landet.
  Den 19 maj ska filmen, enligt dess hemsida, ha premiär här i Sverige.

2Kommentar:

Blogger Conan sa...

Ron Howard är ju en väldigt god hantverkare men inte direkt den mest spännande eller personliga regissören i Hollywood, men han är nog ett perfekt val för att göra töntig bok till slick och spännande film. Trailern ser verkligen lovande ut! Och har inte Tom Hanks till och med jobbat bort några kg sen The Terminal?

15 december, 2005 20:45  
Blogger Eli sa...

Conan, precis vad jag också tänkte om Howard - han är väl inget geni direkt, men en film som Da Vinci-koden kan han nog göra tillräckligt spännande för att det ska bli underhållande (och för att man ska glömma alla brister i boken).

15 december, 2005 21:01  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142