<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, december 13, 2005

Astoria redo att ta över världen?


Så har det hänt. Biografkedjan med det långa namnet Sandrew Metronome har gått i graven och ersatts av Astoria Cinemas. Namnbytet har vi skrivit om förut - men nu är alltså övergången gjord med ny logga, nya biografnamn och nya filmtablåer.
  Mitt första intryck är att loggan är lite för överdrivet "modern". Visst är det roligt med ögonsymboliken - men den är svårläst och typsnittet känns mer 2001 än framtidens biografkedja. Nåväl, färgerna då? Militärgrönt. Bio = grönt? Jag är lite tveksam. Och att dessutom skriva med vit text på det gröna, som i filmtablåerna, är inte alls lyckat.
  Så, om man bara ser till det yttre har väl inte nya Astoria Cinemas lyckats fullt ut. Nästa steg blir att se huruvida de lyckas med alla sina innovativa idéer som bar i foajén, kaféverksamhet och att försöka få salongerna till små kulturhus. Jag håller tummarna!

3Kommentar:

Blogger Mattias sa...

Jag håller med dig i mångt och mycket. Läs vad jag tycker här: http://www.mattiasakerberg.com/blogg/2005/12/grnt-eller-rtt-framtidens-biograf-frg.html

13 december, 2005 09:58  
Anonymous Anonym sa...

dessutom en kalle-anka site som inte funkar alls i safari på mac, och knappt firefox heller.

ser ut som en 12årings första hemsite, he he.

15 december, 2005 00:49  
Anonymous Anonym sa...

Reportage om det nya Astoria: http://www.omfilm.net/?p=viewnews&ID=417

19 december, 2005 02:56  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142