<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, april 20, 2005

Röda kvarn läggs ner

Det var verkligen med sorg jag igår (på Mulli.nu) läste att biografen Röda kvarn, på Biblioteksgatan i Stockholm, eventuellt kommer att läggas ner.
  Han skriver så här i sin blogg:
Stämningen dämpades av något som tjejen i godisdisken berättade. Anrika biografen Röda Kvarn på Biblioteksgatan, som invigdes redan 1915, ska läggas ner. Det är fastighetsägaren Hufvudstaden som aviserat hyreshöjningar på hela 80%.

Det är verkligen otroligt trist att allt fler av Stockholms vackra biografer försvinner en efter en. Varför är det ingen som gör någonting åt det? Ok, jag förstår att biograferna inte alltid är lönsamma, men de är en sådan viktigt del av både stadsbilden och kulturutbudet.
  Hyresvärden Hufvudstaden skriver stolt på sin webb om att de nu återöppnar biografen Skandia fullt ut. Fast det verkar ske på Röda kvarns bekostnad. Så här skriver de i ett pressmedelanden:
Kostnadsläget för singelbiograferna i cityläge är tufft. Vi ställdes därför inför ett svårt val, Röda Kvarn eller Skandia. Kring årsskiftet kommer Skandia att överta Röda Kvarns repertoar och därmed åter bli en repertoarbiograf med fokus på kvalitetsfilmer.

Skandia är en fantastisk biograf och det är verkligen kul att den åter är igång. Men Röda kvarn är en klassiker som jag verkligen kommer att sakna. Jag har sett en mängd riktigt bra film där, bland annat deras heldagsvisning av Lars von Triers Riket (1997).
  Min favoritbiograf just nu är förövrigt Grand, på Sveavägen, som byggdes 1933. Salongen är relativt nyrenoverad så man kan ju hoppas att bion inte läggs ner i första hand.
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142