<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

lördag, april 23, 2005

Stora biodagen

Ingen har väl missat att det är Stora biodagen imorgon? Det är ett (ehm!) kommersiellt jippo som ordnas av biografägarna och Sveriges filmdistributörer. Det innebär att det är halva priset på alla biobiljetter på SF och Sandrews imorgon. Och Filmhuset i Stockholm har specialvisningar för bara runt 10-20 kronor.
  Så passa på, grabba tag i alla du känner och satsa på en heldag i mörkret!

Tips för heldagsbio:
1. Sitt still och sitt rakt. Om man planerar att se runt fyra fem filmer på en dag kan man inte börja tjorva och greja i biostolen. Sitt så still du kan och låt kroppen bara vila. Sträcka på dig kan du göra i pauserna.
2. Sitt aldrig (aldrig!) med benen i kors (alltså med det ena benet över det andra knäet). Inget är så förödande för knäna när du ska sitta i samma ställning i runt 10 timmar.
3. Sitt mitt i salongen. Då får du inte kramp i nacken.
4. Välj salonger med extra plats för benen. Biopalatset, Skandia, Grand (i Stockholm) med flera har mittrader med extra benplats.
5. Skippa biogodiset helt. Då slipper du magkramp (eller gaser) och sockerchocken. Om du ändå skulle råka äta för mycket - tänk på att lossa bältet och knäppa upp byxorna direkt när du har satt dig.
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142