<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, april 26, 2005

Whatever happened to Corey Haim?


Tuffa killar mot droger? Sure! Corey Haim och polaren Corey Feldman i San Diego i mitten på juli 2004.

I går på femman pratades det som vad som egentligen hände med barn/tonårstjärnan Corey Haim. Han verkade så lovande på 80-talet med filmer som Lucas (1986) och The Lost Boys (1987). Själv var jag heltokig i License to Drive (1988) - jag har antaligen sett den filmen över hundra gånger på en repig och sliten vhs.
  Som de flesta säkert vet blev Hollywoodlyckan lite för mycket för Corey som, bland annat tillsammans med sin namne och vän Corey Feldman, började röka, kröka och snorta lite för mycket. Vid 16 års ålder var han på topp och livet var underbart.
  1989 insåg Corey Haim dock att det var dags för rehab. Filmproduktionen gick ju lite så där och filminspelningarna tog längre tid än planerat eftersom Corey alltid var hög. Tyvärr genomförde han inte behandlingen fullt ut.
  1998 gjorde Haim den fantastiska lilla filmen Me, Myself and I. En mer eller mindre hemmasnickrad dokumentär som skulle visa att han numera helt slutat med droger. Givetvis bevisar filmen raka motsatsen.
  Corey Haim gjorde bra ifrån sig på 80-talet. De var faktiskt riktigt bra filmer, i sin lite rosagulliga genre. Men på 90-talet måste han kokaindomnade omdöme ha sviktat helt. Haim gjorde den ena filmfloppen efter den andra; Fast Getaway (1991), Life 101 (1995), Snowboard Academy (1996). Listan kan göras lång, killen har ju trots allt gjort över 35 filmer!
  Det goda livet fungerar ju relativt bra, i alla fall så länge man har pengar. Men om man inte lyckas göra några nya filmer för att man ständigt är hög så tar pengarna slut. Och 1997 var Corey Haim helt bankrutt. Med en skuld på 104000 dollar till I.R.S, över 100000 i skatteskulder i Kalifonien och med en mängd obetalada läkarräkningar var partyt definitivt över. Enligt uppgifter hade Haim rätt få tillgångar att räkna med; en 1987-års BMW, runt 100 dollar i kontanter, kläder för ett värde av runt 750 dollar och runt 7500 dollar i fastigheter och royaltys. Det blir inte mycket knark av det - om han inte planerade att gå runt naken, och till fots.
  Efter 15 misslyckade försök att sluta med droger hamnade Corey tillslut i koma efter en överdos 2001, som han vaknade upp ifrån. Enligt ryktet skulle det ha satt stopp för mer knark, men det är osäkert hur det egentligen ligger till. Corey lyckades i alla fall spela in en film förra året; Universal Groove (2004). Nu går ryktena heta om att det planeras en uppföljare till The Lost Boys (1987) - men än så länge verkar det bara vara löst snack.

För mer Corey:
Om dokumentären.
För kort filmklipp.
För fansen.
Söta bilder från 80-talet, och en del pinsamma nakenbilder.
ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142