<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, april 26, 2005

Svt visar Aronofsky x 2


Ikväll visar Svt2 Darren Aronofskys Requiem for a Dream (2000), klockan 22:30. Jag har faktiskt, tro det eller ej, inte sett filmen. Men jag är övertygad om att den är mycket bra och ska definitivt se den ikväll.
  Filmen är baserad på Hubert Selbys roman från 1968 och handlar i korthet om fyra människor som är fast i olika beroenden, från tv till knark. Filmen ska vara mycket otäck, men vacker, om missbrukets innersta väsen. Fotografen Matthew Libatique använder sig av en kamerateknik han kallar "Snorri-Cam", han fäster kamera direkt på skådespelarens kropp. Det kan nog bli en rätt ryckig och hisnande film. Det gäller att välja sitt filmgodis med omsorg, med andra ord.
  På fredag visar Svt1 Aronofskys film Pi (1998), klockan 00:05. Jag tycker att det är lite väl sent, inte många kommer att orka sitta upp och titta på en sådan mörkmurrig och bitvis rätt långsam film. Synd, Aronofskys filmer förtjänar bättre sändningstider.
  Hur som helst, för Pi vann Aronofsky priset för "Best Director" på 1998 års Sundance Film Festival. I filmen försöker matematikern Max Cohen se ett mönster i börsiffror och råkar, efter ett datorhaveri, få fram ett nummer som visar sig vara högst åtråvärt. En riktigt spännande story för alla oss som tycker att det finns något mystiskt över talet pi.
  Darren Aronofsky spottar inte direkt ur sig filmer, men under nästa år kommer, förhoppningsvis, hans The Fountain, med storskådisar som Hugh Jackman och Rachel Weisz.

5Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Och tänka sig att de där två storskådisarna en gång i tiden var Brad Pitt och Cate Blanchett. Jag gillar Jackman, hade mycket hellre sett Brad i rollen, men Jackman är bra så låt gå. Rachel Weisz, å andra sidan. För det första är hon ingen Blanchett, för det andra kan jag inte med henne. Inte det minsta lilla. Synd och skam, det är vad det är.

Nåväl. Han är ju en duktig regissör, den där Darren. Jag är övertygad om att the Fountain blir bra. Men ändå. Rachel Weisz. Man kanske kan byta ut henne digitalt i datorn hemma sen?

27 april, 2005 01:17  
Blogger Eli sa...

Hm, var det inte Johnny Depp som var planerad, istället för Jackman?
Haha! Det kanske kommer som tillval när filmen släpps på dvd?

27 april, 2005 10:18  
Anonymous Anonym sa...

Nah, det var the Pittster. Något om att killen inte gillade manusändringarna som bolaget tvingade på och gick när man var till att börja, till alla filmarbetares stora förtret. Exakt hur nära sanningen det ligger kommer jag inte ihåg, men något är det väl i det.

Heh. "This Special Edition DVD will let you choose actress for the female lead here: Rachel Weisz / Cate Blanchett / Jennifer Anniston / Betty White".

Det vore något :)

27 april, 2005 11:45  
Blogger Eli sa...

haha! Svårt val, Anniston går ju direkt bort. Jag skulle nog till och med välja Weisz före henne. Det blir tight lopp mellan Betty White och Blanchett, då. ;)

27 april, 2005 13:24  
Anonymous Anonym sa...

Betty White som leading lady i en sci-fi/action-historia? Jag skulle kunna betala en massa pengar för att få det att hända. Old Girl Power!

Om inte annat för att hon rockar stenhårt i Boston Legal (Denny Crane).

27 april, 2005 14:25  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142