<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, juni 15, 2005

Pizza för latmaskar


Ok, du har den perfekta pizzasalladen, men varför inte slå på stort och göra en pizza också? Att göra hemmagjord pizza är dock rätt meckigt, mycket deg som ska kavlas och det är svårt att få till den rätta touchen. Och framför allt tar det tid. Här kommer alltså Filmomats snabbpizza för latmaskar*. Receptet kan verka banalt men pizzorna är fantastiskt goda.

SNABBPIZZA FÖR LATMASKAR
Ingredienser
3 vanliga skivor (rost)bröd, gärna skurna i runda former
1 burk eller tub med kryddad tomatpuré
9 skivor ost
1 färsk tomat i skivor
1 kryddburk oregano
1 kryddburk vitlökspeppar
3 skivor/högar med valfritt pålägg som musslor, salami eller skinka.

Tillagning, ca 2 min + 10 min i ugn
Sätt på ugnen på 250 grader. Kleta tomatpuré på mackorna, släng på pålägget, lägg på några tomatskivor, toppa med ostskivorna och krydda. Låt stå i ugnen tills osten smält och kanterna börjar bli bruna. Kan ätas både varm och kall och med fördel tillsammans med sallad.

* Receptet bör på intet sätt blandas ihop med varma mackor som har ett totalt annorlunda tillagningssätt.

2Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Ehum, för latmaskar? Det går snabbare att slå det inprogramerade numret till pizzerian så får man hemleverans inom 30 min. Den enda man behöver göra är att öppna dörren :P

15 juni, 2005 17:26  
Blogger Eli sa...

Mickey, ok - det har du helt rätt i. Men det här går fortare än 30 minuter och är garanterat billigare. Kanske till och med lite nyttigare?

15 juni, 2005 17:35  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142