<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, februari 22, 2006

Heder åt Kanal 5

För er som missat det kommer Kanal 5 att sända Oscarsgalan natten mellan den 5 och 6 mars. Skönt att höra! Så här säger programchef Johan Westman på femmans webb:
Många har hört av sig och varit besvikna på att ingen svensk kanal sänder Oscarsgalan. Efter lite övervägande har vi valt att visa den som en service till tittarna, trots att det är en ganska dyr produktion att köpa in.

Vi får väl hoppas att de säljer reklamspotar att täcka in det dyra köpet - och så att de har råd att köpa in galan även nästa år.
  Kulturbloggen kommer att blogga under hela Oscarsnatten. Det är en rolig idé som vi hoppas att fler hoppar på, framför allt den ypperliga Oscarsbloggen. Huruvida Filmomat bloggar under natten återkommer vi med!

Uppdaterat:
Även Conan Oscarsbloggade förra året - och kommer att göra det i år igen!

Andra bloggar om: , ,

3Kommentar:

Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Jodå, den ypperliga Oscarsbloggen kommer garanterat tillbaka - med, som det ser ut, lite nytt blod. Yey, go team us. Personligen hoppas jag på lite pajkastning mellan oss och Kulturbloggen. Det är vad den svenska bloggsfären saknat, ett riktigt ordentligt, fullfjädrat, till tänderna beväpnat, storskalligt bloggkrig. Yee-hah!

:)

22 februari, 2006 18:00  
Blogger Conan sa...

I all blygsamhet får jag nog hävda att min livebevakning av förra årets Oscargala var den bästa. Vi får se om det blir en repris i år. Kul med konkurrens!

http://conie.blogspot.com/2005/02/oscargalan-live-direct.html

22 februari, 2006 20:20  
Anonymous Anonym sa...

Måste säga att Kanal 5 gjorde ett jättebra jobb med Oscarsgalan också. Ingen som pratade strunt samtidigt som man försökte höra vad amerikanerna sa. Ingen som avbröt något. Hans Wiklund var bra och reklamavbrotten faktiskt trevligare än dumprat, som SVT ibland sysslar med. Korta reklamavbrott dessutom. Kanal 5 kan gärna få ha hand om Oscarsgalan även i fortsättningen.

07 mars, 2006 16:27  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142