<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

lördag, april 01, 2006

Spielberg spelar in Fantomen i Norrland!

Steven Spielbergs nästa storfilm är ju som bekant Fantomen (2008). Och nu har det läckt ut att några av filmens nyckelscener kommer att spelas in här i Sverige! Det är Skuleberget i Ångermanland som fallit Spielberg i smaken. Enligt Countingdown.com var Spielberg faktiskt i Sverige och rekade inspelningsplats redan förra sommaren.
  Inspelningen av filmen, som just nu verkar ha arbetsnamnet The Phantom and the Big Swindle, har precis påbörjats och i rollen som Fantomen/Kit Walker spelar Matthew Broderick, som bulkat upp rejält för rollen. Han säger så här till Moviehole.net:
I am actually to short for the role, but I´ve got some custom made boots to wear.

I rollen som Diana Palmer gör Denise Richards lite av en comeback, det har ju inte gått så jättebra för henne de senaste åren. För rollen måste hon att klippa håret och färga det svart. Hon säger så här till Moviehole.net:
Kristy Swanson did the role before me and she cut her hair and then she got to date Charlie Sheen. I thought that I would do the same, and I might get my man back.

Inte helt otippat dyker Peter Stormare upp som singh-pirat i filmen. Och enligt Cinemablend.com var det Stormare som tipsade Spielberg om att Roger Pontare kunde vara intressant i rollen som Guran. Pontare har redan varit över till LA och provfilmat för rollen och enligt Cinemablend ska Spielberg ha blivit riktigt nöjd:
I really liked his hair - it´s fantastic!

Om Pontare fått rollen eller inte är än så länge oklart. Svensk premiär blir det 2008, och för den som håller sig framme kan det finnas statistroller i sommar!


En av de första bilderna på Matthew Broderick som Fantomen.


Andra bloggar om: , ,

3Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

....Hej, Filmomat! ;-) Trevlig första april till dig också!
Synd att inte Speilberg läser din blogg - det ÄR fint i Norrland!

01 april, 2006 08:36  
Blogger Conan sa...

Hehe... Snyggt photoshoppat! :-)

01 april, 2006 12:13  
Anonymous Anonym sa...

Skuleberget!? Där bor ju farsan :) På riktigt, faktiskt. Roligt att skuleberget får sån press, även om det bara är en populär blogg och första april ;)

Stackars Matthew Broderick som får stå ut med så mkt inkl. gayrykten bara för att han är så ..mild och mesig :)

06 april, 2006 13:38  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142