<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, maj 12, 2006

Korkade filmbeskrivningar

I kategorin korkade filmbeskrivningar måste nog den som finns att läsa (bland annat på tv.nu) om Femmans visning av filmen I hetaste vildaste laget (1986) ikväll, få något typ av pris. Läs igenom och fundera:
Charles plockas en dag upp på en bar av Lulu. Charles lockas iväg på en äventyrlig helg full av lögner och falskt rollspel. Plötsligt dyker Ray upp, före detta fängelsekund och Rays man. I rollerna: Jeff Daniels, Melanie Griffith, Ray Liotta. Regi: Jonathan Demme.

Nu har jag ju inte sett filmen, och vill nog helt ärligt inte alls se den, men man blir ju onekligen lite nyfiken. För det första; hur plockas man upp på en bar? Typ dras därifrån och in i en bil? Visas ut av vakterna? Är det jättar inblandade? Underligt, underligt och rätt underligt.
  Och hur är det nu med Ray, som alltså i gift med en karl som heter Ray? Är de män båda två? Funderar de någonsin över att de har samma namn och är det kanske till och med en gimmick i filmen? Heter filmen kanske Ray und Ray på tyska*?
  Det enda som jag tror talar till filmen fördel är att Jonathan Demme står bakom regin. Fast å andra sidan, har karl gjort något bra förutom The Silence of the Lambs (1991) och Philadelphia (1993)?

* Nä, den heter Gefährliche Freundin (Farlig vän i direkt svensk översättning).

Andra bloggar om: , , ,

9Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Det där med namnet är ju bara ett slarvfel, de har råkat skriva "Rays" istället för "Lulus." Precis som du har skrivit "hetaste" istället för "vildaste" som var mittenordet i den svenska titeln på Demmes film.

12 maj, 2006 20:44  
Blogger Eli sa...

ban~ken, men du - jag vet. Det är bara kul att få raljera lite över deras slarvfel. Och slarvfel i en privatblogg är ok - i en betaltjänst är det inte.

12 maj, 2006 21:56  
Anonymous Anonym sa...

Och du, jag vet att du vet men det var för mig lite kul att raljera över den inneboende ironin i din post.

12 maj, 2006 23:21  
Blogger Eli sa...

ban~ken, ok! Jag anade att du visste att jag var ironisk i min post. Vilket måste göra att jag vet att du visste att jag visste det du visste - eller?

Hur som helst, har du sett filmen? Är det den något att ha? Den bör väl börja ganska snart, tror jag ...

12 maj, 2006 23:30  
Anonymous Anonym sa...

Den är helt OK. Liotta är bäst.

12 maj, 2006 23:49  
Blogger Eli sa...

ban~ken, kan jag tänka mig. Liotta är ofta mycket bra på att spela ganska odräglig. Är han det i den här filmen också?

12 maj, 2006 23:53  
Anonymous Anonym sa...

Han spelar väl samma typ av psykopat som han gör i den filmen med Kurt Russell, t.ex. Vad tyckte du? Om du såg den.

13 maj, 2006 21:02  
Anonymous Anonym sa...

Du har kanske sett den nu, och då vet du att I vildaste laget är en av 80-talets bästa filmer, tillika en av Demmes bästa. Den är både rolig, spännande och fräck, men framförallt är det Demmes hippa och sköna stil och temperament som gör filmen, och Melanie Griffiths Louise Brooks-kopia.
Demme gjorde sina bästa filmer på 70- och 80-talet, såsom Mordängeln, Talking Heads-filmen Stop Making Sense, Gift med maffian, och white trash-mästerverket Melvin och Howard. Han har också gjort många bra dokumentärer. Däremot, jag citerar en amerikansk recensent rörande Philadelphia: "[en film om aids] is, I suppose, a worthy cause, but no reason for someone as hip as Demme to be involved."

30 maj, 2006 12:06  
Anonymous Anonym sa...

crazy.... kolla gärna arkivet på http://www.omtv.se/

10 juli, 2006 22:18  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142