<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, april 06, 2007

Exklusivt: Jake Gyllenhaal pratar Zodiak


Jake Gyllenhaal och Mark Ruffalo i Zodiac.


Den 18 maj har David Finchers (Se7ven, The Game, Fight Club) nya film Zodiak (2007) premiär. Filmen är baserad på en sann historia om The Zodiac Killer, som mellan åren 1966 och 1978 härjade i San Francisco. Mördaren, som under åren häcklade polisen med anonyma meddelanden, sägs ha dödat så många som 50 personer. Jake Gyllenhaal spelar Robert Graysmith, en journalist som blir allt mer besatt av fallet, och Mark Ruffalo spelar David Toschi, en polis som gjort det till sin livsuppgift att få fast mördaren. I fler roller ser vi även Robert Downey Jr och Chloë Sevigny.
  Personligen känner jag mig mer lockad av att se journalistist/redaktionsvinkeln och ett härligt murveljobb á 1970, än själva mördarjakten. Men jag tror att den här filmen kan bli toppen. Jake är alltid Jake och Fincher har inte gjort mig besviken förr.
  Det här är dock inte den första filmen om Zodiacmördaren. För den som vill frossa i storyn finns det faktiskt en uppsjö med filmer: Zodiac Killer (2005), The Zodiac (2005), Jidao zhuizhong (1991), The Zodiac Killer (1971). Populär mördare det där ...
  Här är i alla fall en exklusiv trailer med filmklipp från den senaste filmen, och med intervjuer med Gyllenhaal och Ruffalo. Mycket nöje!



Om du har svårt att se filmen, kan det hjälpa att byta till Firefox. Annars kan du även se filmen här.

Andra bloggar om: , , , ,

2Kommentar:

Blogger Conan sa...

Slurp! Välkomna tillbaka!

08 april, 2007 19:07  
Anonymous Anonym sa...

grym film!

19 maj, 2007 21:58  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142