<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

måndag, juni 26, 2006

Sagan om ringen blir musikal


Vem vill du ska spela Frodo i musikalen om hans liv?

I kategorin "Idéer som verkar så dumma att de måste vara sanna" skulle i alla fall jag vilja ställa Sagan om ringen som musikal. För det första, hur gör man om en sådan tjock bok, och en sådan lång film, till en kvälls musikalshow? Det kan väl inte bli bra? Hinner man få med något alls av vikt?
  Enligt Empire ska projektet kosta runt 25 miljoner dollar. Det är inte lite pengar det för en musikal. Det verkar som att det kommer att bli Theatre Royal, i West End, som blir scenen för musikalen. Vem som ligger bakom uppsättningen (för det kan väl aldrig vara Disney?) vet jag faktiskt inte än.
  För den som inte kan hålla sig i väntan på den stora uppsättningen av musikalen, finns det en lite mindre version i Toronto.
  Men vad tror ni, är det en bra idé med filmer som blir musikaler? Eller varför inte balett?

Andra bloggar om: , , ,

4Kommentar:

Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Jag applåderar idén, skulle tro att saker av vikt är det enda man skulle hinna få med. Det är bra, då kan man skala bort allt onödigt som gjorde filmtrilogin en utdragen och genomgnälligt pinsam historia att se på.

Har jag någonsin nämnt att jag inte är ett fan? :) Trilogin har sina bra bitar, det är inte genomuselt rakt igenom, men för mig hade den definitivt tjänat på att vara en eller två filmer kortare.

Och göra musikal av film är absolut en bra idé. Den stora regeln är dock densamma som för såväl andra typer av adaptioner som remakes - se till att slutprodukten är bra och kan stå på egna ben. Sedan gillar jag tanken på att göra musikal av historier man absolut inte förväntat sig skulle kunna fungera, så härligt absurt.

26 juni, 2006 11:41  
Anonymous Anonym sa...

åh, äntligen en bra filmblogg! jag har försökt hitta en bra ett tag och nu så snubblade jag över den här guldgruvan! weehey!

27 juni, 2006 22:19  
Blogger Urologen sa...

Såg du Elijah när han blev Punk'd? Både jag och Vauxhall&I har länk till det annars...

Han är så söt.

28 juni, 2006 10:26  
Blogger Unknown sa...

Var och såg musikalen förra helgen, den var mäktig! Funkar faktiskt bra på scen även om den är kortad för att få plats i formatet samt i tid (ca 3 tim)

REKOMMENDERAS STARKT!

www.lotr.com

sights and sounds:

http://www.lotr.com/production_popup_1.php

http://www.lotr.com/production_popup_2.php

22 maj, 2007 21:54  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142