<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, juli 14, 2006

Vampyrnatt ikväll.

För er som inte är ute en varm sommarkvällsfredag utan sitter hemma och ugglar vill jag varmt rekommendera Polanskis Vampyrernas natt. En klassisk filmrulle som är både otäck och komisk, men mest komisk. Här syns filmhistoriens första homosexuella vampyr. Homo- och bisexualitet har sedan dess blivit ett av vampyrvärldens signum. Vi kan även se en judisk vampyr som inte alls har problem med kors utan det är davidsstjärnan som bränner.

Om ni är lagda åt det hållet kan det också var intressant att se en ung Polanski som själv spelar huvudrollen mot sin blivande fru. Det är förövrigt hon som, gravid med Roman Polanskis barn, blev mördad av Charles Mansons anhängare i det uppmärksammade "helter skelter"-mordet i Beverly Hills 1969.

Filmen är i varje fall riktigt rolig, ...och konstig. Se den halv ett i natt på ettan.

Andra bloggar om: , , ,

5Kommentar:

Blogger isecore sa...

Intressant tips, men jag och sambon valde att inleda våran Lord of the Rings-marathon istället. Alla tre filmerna i Extended Edition.

Egentligen hade vi tänkt se dem back-to-back men 12+ timmar i filmfåtöljen kändes lite väl massivt.

15 juli, 2006 01:45  
Blogger sao sa...

Ett maraton är ett maraton. Fast jag hade nog valt att ta dem en och en över helgen. Det är kanske det ni planerat? Fyra timmar per kväll borde räcka mer än väl.

15 juli, 2006 04:22  
Blogger isecore sa...

Precis, glömde påpeka det :)

Igår var det "Fellowship of the Ring" som gällde och ikväll blir det "The Two Towers" följt imorgon kväll av "Return of the King" :)

15 juli, 2006 14:45  
Blogger Patrik sa...

"excuse me but your teeth is in my neck" suverän film!

minns hur jag rasade för några år sen när DN hade recensioner av kvällens filmer och den kallades kalkon och fick en etta i betyg. jag älskar den rullen!

15 juli, 2006 22:03  
Blogger sao sa...

isecore: Trevligt. Tog ni er igenom ända till söndag utan att tröttna på hober och orcher?

patrik: Ja, det är underligt. Den får väldigt spridd kritik. Antingen hyllas eller sågas den. Som de flesta sådana filmer har den dock en hängiven fanbase. Själv gillar jag den skarpt. Har den på VHS, har dock ingen VHS-spelare.

18 juli, 2006 12:01  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142