<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, augusti 10, 2005

Nu försvinner Sandrews


Så var det dags, biografkedjan Sandrews går i graven. I alla fall Sandrews i de former som vi hittills varit vara att se.
  Sedan Sandrews köptes upp av Triangelfilm, s/s Fladen och Atlantic Film den 2 maj i år har saker börjat röra på sig i Biografsverige. Bland annat har några av Stockholms finaste biografer fått besked om nedläggning.
  Sandrew, i sin nya skepnad, kommer att byta namn till Astoria Cinemas. Hm, hur ligger det i munnen egentligen? Cinemas? Lite fånigt tycker jag nog att det låter. Men det är i och för sig alltid ovant när stora företag byter namn.
  Så här säger bolagets vd, Mattias Nohrborg, om namnet i en pressrelease:
ASTORIA står både för det traditionella och det moderna. Det är ett namn vi tycker att vi kan leva med de närmaste åren. Ett namn som vi kan ta med oss in i framtiden.

Förutom filmvisningar kommer Astoria Cinemas att satsa på kaféverksamhet och dvd-försäljning i biograffoajéerna.
  Nu jobbar före detta Sandrews i raketfart för att få upp nya loggor, piffa upp biografer och programsätta höstens visningar. Nohrberg igen:
Vi arbetar för fullt med alla delar inom företaget. Och så här långt ser det bra ut, men vi är helt beroende av distributörernas vilja att placera stora filmer på kedjan. Vi har ökat biografsiffrorna med 36% jämfört med samma period förra året, så verksamheten går i rätt riktning. Och under hösten kommer många förändringar och förbättringar av kedjan att genomföras.

3Kommentar:

Blogger josephzohn sa...

Håller med. Trist utveckling. SandrewsMetronome "smakar" liksom mer bio. Astoria - står för det moderna?? Men som du skriver man kanske vänjer sig.

Lika trist är det om Röda Kvarn läggs ner.

Från det ena till det andra, när jag ändå skriver. Kan du inte lägga till en sökfunktion på din sida? Så att man lättare kan hitta filmerna du skrivit om. På någé vis!

10 augusti, 2005 12:22  
Anonymous Anonym sa...

Cinemas delen kunde de lika gärna skippa.
Fast et är ju inte lika utflippat som Metronome. Ingen säger uttalar ju ändå hela namnen i dagligt tal.

10 augusti, 2005 12:25  
Anonymous Anonym sa...

Astoria är väl ett utmärkt namn - just därför att det inte är modernt. Bio är ju trots allt en 1900-talsföretelse, så varför inte marknadsföra den med ett namn som knyter an till traditionen?

10 augusti, 2005 15:08  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142