<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

torsdag, augusti 11, 2005

Terry Gilliam i bråk om Bröderna Grimm


Terry Gilliam: Rör inte min film!

Terry Gilliam är, som bekant, på gång med filmen Bröderna Grimm. En film som jag ser fram emot trots att Matt Damon har huvudrollen.
  Men nu kommer det fram att det har varit en del gnissel under produktionen. Gilliam har nämligen blivit ovän med de två filmmogulerna Harvey och Bob Weinstein, som på olika sätt har lagt sig i produktionen. Bland annat har de nekat Gilliams val att ha med Samantha Morton i filmen, och istället krävt den mer okända Lena Headey. Samt klagat på att filmfotografen Nicola Pecorini jobbat för långsamt. Det är lite att jag börjar undra om det kanske är Weinstein, och inte Gilliam, som velat ha med Matt Damon i filmen?
  Så här skriver filmsidan monstersandcritics.com:
Tensions escalated to the extent that Gilliam refused to shoot for two weeks as he was so staggered by what he viewed as the Weinsteins' constant interference.
He fumes, "I'm used to riding roughshod over executives, but the Weinsteins rode roughshod over me."
But Bob Weinstein insists, "Any film involves the making of 10,000 decisions. "If you only concentrate on the few we had issues with, you ignore the 9,997 we left to totally to Terry."

Det kan inte vara lätt att vara konstnär och regissör, med elaka producenter som hänger en i hasorna och har åsikter. Men som John Campea, på The Movie Blog, så klokt påpekar: det är ju trots allt deras pengar och inte Gilliams, så jag antar han nog får rätta sig efter dem en del.
  Det viktiga är ju trots allt att filmen har blivit gjord, fast Matt Damon har huvudrollen...

7Kommentar:

Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Rätt gammal information. Jag tror det var under klippningen bråket blev så outhärdligt att Gilliam tog ett par steg tillbaka och stack för att göra Tideland istället. När han kom tillbaka hade alla lugnat ner sig, sett saker klarare, kompromissade lite och gjorde klart filmen.

Men det är onekligen synd när producenterna ska lägga sig i det kreativa arbetet alltför mycket. Det slutliga produkten tenderar bli bättre när den kreativa friheten är stor.

11 augusti, 2005 12:51  
Blogger Eli sa...

Hey, vad har hänt med din blogg Fredrik?

11 augusti, 2005 12:54  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Den, uhm, har tagit semester. Ja, just så. Den gick in i väggen och beslöt sig för att ta det lugnt ett tag. Du vet, många ny bloggar, hypas i media, den kände sig stressad och fick prestationsångest, så semester kändes som det enda rätta för den i det läget.

Angingen det, eller så gick det gamla webbhotellsabonnemanget ut och eftersom jag inte var speciellt aktiv just då har jag inte riktigt haft lust att engagera mig i att dra igång den igen än.

Antingen det ena eller andra. Blandar alltid ihop dom två.

:)

11 augusti, 2005 13:25  
Blogger Eli sa...

Fredrik, that´s too bad. Din blogg är bra och hur ska man nu hålla koll på kommande tv-serier utan den? Ryk upp dig ur träsket - vi behöver din blogg!

11 augusti, 2005 14:31  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Ach so, med sådant stöd, hur kan jag hålla tillbaka? I'll get right to it!

Fast tills vidare; har du sett 43 minuter (43minuter.blogspot.com)? Ungefär precis den typ av blogg jag ville sätta igång med, men aldrig kommer göra, för jag är så sablans ofokuserad och vill göra allt på en gång. Det var väl tur att någon annan gjorde det, så kan jag fortsätta svamla. Ho ho.

11 augusti, 2005 14:49  
Blogger Eli sa...

Aah, vilken härligt skarp tv-blogg. Kul! Den ska jag hålla koll på. Tack för tipset.

11 augusti, 2005 15:14  
Anonymous Anonym sa...

Folk som bröderna Weinstein gillar (Tarantion och Kevin Smith till exempel) brukar få arbeta ostört, med andra lägger de sig i ordentligt och ofta på fel sett. Det var ju de som bestämde sig för att Shaolin Soccer behövde klippas om. De ändringar som de har föreslagit i filmer tidigare har inte varit bra.

14 augusti, 2005 15:48  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142