<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

fredag, augusti 12, 2005

M. Night Shyamalans Lady

M. Night Shyamalan (bilden) är på gång igen med en ny film; Lady in the Water (2006). Kul! Shyamalans filmer är lite hata/älska filmer för mig, jag tyckte väldigt mycket om Signs (2002) men var inte alls speciellt förtjust i Unbreakable (2000). Men även om Shyamalan inte lyckas till 100% varje gång är han fenomenal på att få fram obehagliga känslor som långsamt och mörkt växer fram i magen hos sin publik. Hans filmer är bitivs riktigt otäcka och han har ju blivit lite av ett geni på att bygga upp spänningen och sedan dundra på med oaväntade slut och vändningar.
  Lady in the Water handlar om en fastighetsskötare som plötsligt upptäcker att huset han jobbar i har en sjöjungfru i sin pool - det här kan nog bli ganska intressant. I rollerna ser vi bland annat Paul Giamatti, en av mina absoluta favoriter, och Bryce Dallas Howard, blinda Ivy i The Village, spelar The Lady.
  Filmen börjar spelas in nu i augusti, så vi får nog vänta minst ett år innan den kommer upp på bio här i Sverige. Och det ska bli riktigt kul att se den. Jag önskar att fler regissörer hade samma sinne för manusbearbetning som Shyamalan (som alltid skriver sina egna filmmanus).

3Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Själv tyckte jag faktiskt att Signs var rätt tråkig. Den byggde upp stämningen riktigt bra men sen så... tja, den tappade orken helt enkelt. Det kändes som om man insett att "oops, nu är våra två timmar slut, nu måste vi runda av den här grejen".

The Village däremot vände upp och ner på mig. Helskön film. Sixth Sense var ju rent genialisk och Unbreakable hade sina ögonblick.

12 augusti, 2005 18:17  
Anonymous Anonym sa...

Shyamalans styrka ligger i atmosfären han bygger upp i filmerna och även hur han lyckas få skådespelarna att agera. Hans manusfärdigheter... Well... De är riktigt dåliga och verkar komma av att han försett sig på the Twilight Zone.

14 augusti, 2005 15:42  
Anonymous Anonym sa...

The horror... The horror...

25 augusti, 2005 21:49  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142