FAVORIT: Pizzasallad homemade
Enligt vår besöksräknare är det här den Filmomatpost som drar allra flest läsare. Folk hittar främst texten via sökmotorer och förstås den svenska bloggosfärens egen intressant.se. Vi kan helt enkelt bara konstatera att de svenska bloggläsarna är totalt svältfödda på bra recept på pizzasallad.
I veckor har vi i vårt hushåll försökt att åstadkomma hemmagjord pizzasallad, som är lika god som den man köper. Åtskilliga recept och kålhuvuden senare tvingas vi konstatera att vi inte nått riktigt ända fram ännu. Mission impossible? Nåja, man får trösta sig med att det är en apbillig råvara att experimentera med.
Men så damp Salt & Peppar (Vivo's* medlemsmagasin) ner i brevlådan - med ännu ett nytt recept! Finskuren, blandad och avsmakad. Nästan där! Aningens för söt, men detta är alltså det närmsta vi kommit hittills:
PIZZASALLAD
Ingredienser
1 dl olja [Körde rapsolja]
1 dl salladsvinäger [Sallads? Tog vanlig vitvinsvinäger]
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker [Provat även med mindre mängd socker]
0,5 tsk salt
0,5 medelstort vitkålshuvud
mellanmalen svartpeppar [Tja, svartpeppar som svartpeppar...]
Tillagning
Strimla vitkålen så fint som möjligt [Jorå, använde osthyveln. Men tänk om man hade haft ett sånt där HoaHoa-Dahlgren-TV-shops-skärredskap... då, då hade det gått undan!] och lägg i en skål. Koka samman olja, vinäger, vatten, salt och socker. Häll vätskan över salladen [Osäker här, men jag tog den direkt från plattan, dvs kokhet] och smaksätt med svartpeppar.
Kan serveras efter 2 timmar, men blir bättre om den får dra ännu längre i kylskåp, rör om några gånger under tiden. Använd endast plast eller glasskål och lämna inte metallredskap i salladen [Detta låter väl ändå som värsta proffstipset, eller?].
Men om nån där ute sitter och håller på ett ännu bättre, helst idiotsäkert, recept så mottages det tacksamt i kommentarena!
* Jo jag vet, "Vivo lämnar V.O.", numera heter det Vi-butikerna.
I veckor har vi i vårt hushåll försökt att åstadkomma hemmagjord pizzasallad, som är lika god som den man köper. Åtskilliga recept och kålhuvuden senare tvingas vi konstatera att vi inte nått riktigt ända fram ännu. Mission impossible? Nåja, man får trösta sig med att det är en apbillig råvara att experimentera med.
Men så damp Salt & Peppar (Vivo's* medlemsmagasin) ner i brevlådan - med ännu ett nytt recept! Finskuren, blandad och avsmakad. Nästan där! Aningens för söt, men detta är alltså det närmsta vi kommit hittills:
PIZZASALLAD
Ingredienser
1 dl olja [Körde rapsolja]
1 dl salladsvinäger [Sallads? Tog vanlig vitvinsvinäger]
0,5 dl vatten
0,5 dl strösocker [Provat även med mindre mängd socker]
0,5 tsk salt
0,5 medelstort vitkålshuvud
mellanmalen svartpeppar [Tja, svartpeppar som svartpeppar...]
Tillagning
Strimla vitkålen så fint som möjligt [Jorå, använde osthyveln. Men tänk om man hade haft ett sånt där HoaHoa-Dahlgren-TV-shops-skärredskap... då, då hade det gått undan!] och lägg i en skål. Koka samman olja, vinäger, vatten, salt och socker. Häll vätskan över salladen [Osäker här, men jag tog den direkt från plattan, dvs kokhet] och smaksätt med svartpeppar.
Kan serveras efter 2 timmar, men blir bättre om den får dra ännu längre i kylskåp, rör om några gånger under tiden. Använd endast plast eller glasskål och lämna inte metallredskap i salladen [Detta låter väl ändå som värsta proffstipset, eller?].
Men om nån där ute sitter och håller på ett ännu bättre, helst idiotsäkert, recept så mottages det tacksamt i kommentarena!
* Jo jag vet, "Vivo lämnar V.O.", numera heter det Vi-butikerna.
0Kommentar:
Skicka en kommentar
INDEX