<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

torsdag, november 17, 2005

Premiärfilm med tekniktrubbel


Cronenbergs A History of Violence invigde årets filmfestival.


Stockholms filmfestivals premiärfilm A History of Violence (2005) slutade för exakt 30 minuter sedan. Dagens premiär var givetvis långt ifrån storhetsdagarna på 90-talet då det dracks skumpa (kvällens öl, vin och pringles var visserligen helt ok) i foajén och kändisarna minglade mellan salongsstolarna.
  David Cronenberg var givetvis där och presenterade kort sin film. "I´m proud of it. I hope you like it" och klippte den sedvanliga filmremsan för att inviga festivalen. Nuförtiden inleds festivalens filmer med reklam. Lite tråkigt, men jag antar att det drar in så mycket pengar att det är värt det.
  Värre blev det dock efter reklamen. Filmen hann gå en liten stund innan volontärerna upptäckte att ljudspåret bara brusade och brummade. Men det gav i alla fall publiken chansen att applådera lite extra när filmen väl gick igång.*
  Jag återkommer imorgon med en recension av A History of Violence. Men mitt första intryck är att det är en bra film och att Cronenberg verkar ha blivit lite gammal och blödig på senare dagar. Nåväl, mer om det imorgon!
  Sao, hur var din första filmfestivaldag?

* Applåder på film är endast, och jag betonar endast, ok på filmfestivalers (eller liknande tillställningars) premiärvisningar.

1Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Det var en första festivaldag. vad kan jag säga. Självklart darrar luften av förväntingar, men jag har ju haft en rätt lugn start.

Lustigt att du skriver om applåder för jag regerade verkligen på applåderna efter A Bittersweet Life. De var dessutom lite trevande, ungfär som ett gäng charterturister som femton år försent börjar inse att det inte är helt okej att applådera efter en landning.

18 november, 2005 02:18  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142