<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, april 11, 2006

Filmomats Filmquiz #12

Rätt svar i senaste filmquizet var, så klart, Pulp Fiction (1994). Vilket Jonas gissade rätt på, grattis!
  Så, vad kan vi säga för något kort om filmen, förutom att den är jäkligt bra? Till exempel kan jag nämna att Fabienne, som vi såg skymta på quiz-bilden, säger repliken "Any time of day is a good time for pie", vilket även karaktären Alabama säger i Tarantinos film True Romance (1993). Tarantion gillar att återanvända namn, märken eller andra detaljer mellan sina filmer. Till exempel äter de Big Kahuna burger i både From Dusk Till Dawn (1996) och Reservoir Dogs (1992). Andra typiska karaktäristika är att Tarantion ofta har med bara fötter, Mia Wallace är barfota i nästan hela filmen. Och för den som vill veta hur det egentligen har gått för The Gimp i filmen, så har senaste numret av Empire en intervju med Stephen Hibbert. (Jag vet dock inte om den ligger uppe på webben.)
  Över till nästan quiz! Ska bli spännande att se om ni tar den här. Lämna din gissning i en kommentar. Vinnare, och rätt svar, kommer om några dagar. Lycka till!

Från vilken film är bilden hämtad?


Andra bloggar om: , ,

5Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

face off

11 april, 2006 21:36  
Anonymous Anonym sa...

oj vad svårt! Med är det ovanstående film så förstår jag att jag inte kan det...haha för den stängde jag av...klarade inte av konceptet bara...men jag kanske får ge den en ny chans!

12 april, 2006 08:41  
Blogger Jonas Morian sa...

Visst är det Face Off, och av bakgrunden att döma en scen i början av filmen när Cages karraktär fortfarande är "sig själv" och laddar om sina guldpuffror inför shoot-outen i hangaren.

12 april, 2006 08:51  
Blogger sao sa...

Oooh, om det bara gick att få tag på ett likadant hölster som han har till de där puffrorna. Förövrigt samma omladdningsteknik som Willis har i Last Man Standing. ;-)

12 april, 2006 10:42  
Anonymous Anonym sa...

Jepp, det är Face/Off. Är lite besviken, den var lite för lätt..

12 april, 2006 12:45  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142