<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

torsdag, april 06, 2006

One hour photo bättre än väntat


Robin Williams kommer lite för nära.

För den som inte sett filmen One hour photo (2002) tidigare måste jag tipsa om att den går ikväll på ZTV kl 21.
  Filmen är betydligt bättre än vad, i alla fall jag, förväntade mig och har en obehaglig och smygande känsla som framför allt få amerikanska thriller lyckas fånga.
  Robin Williams spelar ensamvargen Sy Parrish som jobbar i en fotoaffär i ett köpcentrum. Några gånger i månaden får han in rullar att framkalla från familjen Yorkin. Det kan vara från födelsedagskalas, middagar, semestrar eller andra helt ordinära familjsituationer - och Sy Parrish tar bilderna till sig som om han också var en del av familjen. Men givetvis nöjer han sig inte i längden med att bara titta på fotografierna och filmen tar en ganska obehaglig vändning.
  Robin Williams är faktiskt riktigt otäck i sin roll. Kanske mest för att vi är så vana att se honom glad och lättsam. Och regissören Mark Romanek, som mest gjort musikvideor tidigare, behandlar sitt manus med fin fingertoppkänsla.
  Filmen lyfter aldrig till riktiga höjder, men är väl värd sina två timmar en vanlig torsdag.

Andra bloggar om: , ,

3Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Jag håller med! Det är verkligen en ovanlig roll för Robin Williams. Och fotot är väldigt snyggt.

06 april, 2006 18:41  
Anonymous Anonym sa...

Kan inte annat än hålla med jag också! Jag tycker Robin Williams borde uttnyttja sin talang till mer roller åt det här hållet där han får visa vad han kan. Visst han är bra som clown men ibland går det lite överstyr...haha...ibland känns det som han är en skiva som hakat upp sig! ;)

06 april, 2006 20:39  
Blogger isecore sa...

Den är åtskilligt bättre än man kan vänta sig. Robin Williams kan vara riktigt obehaglig, se t.ex. Insomnia där han spelar mot Al Pacino.

Jag såg den redan när den kom ut, och ikväll slöblippade jag fram och tillbaka ur den.

Det jag gillade mest med den är att Sy Parrish är en relativt stillsam knäppis, han är inte nån sån där vild och viftande galning som tror han är förföljd av spöken och som vill skjuta varenda människa han ser. Han är bara en "loner" som till sist tappar greppet om sin besatthet.

07 april, 2006 01:25  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142