<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

söndag, juni 11, 2006

George Clooney i Seven Samurai-remake?


Clooney som samuraj? Ja, varför inte ...

Jag känner mig riktigt nyfiken på ryktet om att The Weinstein Company planerar en remake av Akira Kurosawas klassiker Shichinin no samurai (1954). Filmen har ju som bekant varit tema för andra filmer tidigare, som till exempel Sju vågade livet (1960), och är en av mina favoritfilmer.
  Ryktet kommer från en intervju som skådespelaren Donnie Yen (Hero) gjorde nere i Cannes under festivalen. Så här sa han, enligt Dark Horizons:
I did meet Harvey Weinstein at Cannes, and we talked about a few projects, including a movie in which he intends to get me, George Clooney and Zhang Ziyi. It's a remake of an Akira Kurosawa movie, but I do not know the details, for production would only begin next year. His company has two to three movies for me, I'm only waiting for the scripts to be out. If they're indeed filming Seven Samurai, I'd be raring to join, for I admire Akira Kurosawa greatly.

George Clooney och supergulliga Zhang Ziyi? Om det här är sant är det guldinformation och kan bli hur bra som helst, beroende på regissören så klart.
  Av citatet ovan att dömma verkar dock allting vara långt i från klart - eller ens påbörjat. Men det är en spännande tanke med en Kurosawa-remake. Jag känner mig lite fånig som inte vet, men har det gjort någon riktig remake av någon av hans filmer? Jag minns ett rykte om att Tom Hanks var sugen på filmen Ikiru (1952), men så vitt jag vet blev det ju ingen film av det. Inte än i alla fall.

Andra bloggar om: , , , , ,

4Kommentar:

Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Sju vågade livet är väl en riktigt remake? Och en av Sergio Leones spaghettiwesterns gjordes ju om från Yojimbo, även om det var utan att ha säkrat rättigheter.

12 juni, 2006 01:14  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Vid en snabbkoll för att se om IMDB var till någon hjälp, visar det sig åtminstone att Ikiru ska bli omgjord.

12 juni, 2006 01:18  
Blogger sao sa...

För en handfull dollar är det som är remake på Yojimbo. Även Last Man Standing (som de själva vid premiären hävdade var "inspirerade" av För en handfull dollar) är nästan trogen Yojimbo scen för scen.

En remake som jag vill se, när vi talar om Kurosawa, är Rashomon. Det är filmkonst och historieberättande när det är som bäst.

12 juni, 2006 13:57  
Blogger Fredrik Adolvsson sa...

Last Man Standing tyckte jag om, även om vi som är positivt inställda till den verkar vara en minioritet. Bara för det blev jag riktigt sugen på omtitt.

12 juni, 2006 21:11  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142