<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

tisdag, juni 06, 2006

Gerillabio


Utomhusbio på eget bevåg.

I USA finns en rörelse som verkar för att återskapa känslan hos den nästan helt utdöda drive-in bion. Det går ut på att man helt enkelt lastar en bil med en DVD-spelare, en projektor och en FM-sändare, sedan åker man ut och letar upp en vit vägg. Viola! Drive-in med polarna. Mobmov kallar de sig och de har ett eget manifest.
Sedan finns en annan skola av gerillabiofantaster som i Kalifornien traskar ut i parker med sina projektorer och dukar och avnjuter en film i gröngräset, med tillhörande mingel i den obligatoriska pausen. Jag antar att de simulerar filmrullebyte.

Frågan är nu bara när vi skall börja här. Visst, det är för kallt på vintern och för ljust på sommaren, men varför låta sig skrämmas av det. Jag har projektor, DVD-spelare och duk. Vem har ett par rejäla marinbatterier, en kärra och hyfsad ljudanläggning alternativt en fm-sändare?

Vi ses i sommar!

Tack till Tobias för tipset.

Andra bloggar om: , , ,

2Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Har inget av det efterfrågade, men det hade varit bra kul!

08 juni, 2006 21:45  
Blogger sao sa...

Givetvis är alla som vill välkomna, även om man inte har utrustning.
Bara vi får ihop prylar så att blir av alls.

09 juni, 2006 14:26  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142