<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d11824150\x26blogName\x3dFilmomat\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://filmomat.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://filmomat.blogspot.com/\x26vt\x3d5122326630440060638', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

onsdag, juni 21, 2006

Tvingad att gå på bio


Damien, mer söt än läskig.

Jag älskar film och jag älskar att gå på bio. Därför blev jag helt ställd av vad som hände mig i helgen; jag blev tvingad att gå på bio.
  Ok, det var egentligen inte så illa som det kanske låter. Jag och sambon hade biocheckar som gick ut i söndags och snåla som vi är kände vi att vi inte ville kasta dem. Så trots det fina vädret bläddrade vi runt på filmannonssidorna för att leta en film som passade. Checkarna gällde endast SF och antalet SF-filmer vi ville se var - ja, noll. Ingen film verkade kul. Visar SF bara barnfilmer på sommaren?
  X-men hade kunnat funka, men filmen (som ju är en av sommarens storfilmer) gick inte på någon salong inne i stan. Någon tramsfilm för tjejer i åldersgruppen 12-15 kände inte heller så lockande.
  Till slut hamnade vi på Omen. Klockan 19:00 med strålande sol och nästan 30 grader varm utanför biografen. Det kändes som ett straff. Vi visste båda att remaken av filmen från 1976 skulle vara usel.
  Ja, vad kan man säga. Julia Stiles är träig som en bordsskiva, Mia Farrow börjar bli otäckt mager och Seamus Davey-Fitzpatricks Damien betydligt mer söt än läskig. Filmens enda behållning var David Thewlis, som alltid är klockrent bra - hur dålig filmen än är.
  Att tvingas se en dålig film är nästan lika obehagligt som det är behagligt att se en bra film. Man vrider och vänder på sig och lider sig igenom minut för minut. Nu var ju Omen som tur var inte någon seg långkörare - annars hade vi antagligen lämnat salongen. Film gör sig bäst på bio, men är filmen dålig är den bäst på dvd. Då kan man ju i alla fall stänga av eländet.

Andra bloggar om: , , ,

1Kommentar:

Anonymous Anonym sa...

Omen verkar vara en film som faktiskt är sämre än dess teasertrailer. Känns som om det räcker att se den på DVD lite senare i år.

24 juni, 2006 22:00  

Skicka en kommentar

INDEX

ELI
Rekommenderad veckodos: ett biofilmsbesök, två hyrfilmer och minst fyra tv-serier. Ser allt. Får dock efter ett år filmvetenskap utslag av tysk film från 1907.
Myser med: Sofia Coppolas klockrena soundtrack.
Bäst i vår: Garland och Boyles Sunshine - se den!
Testar på: Tim Minears Drive, på Fox.


FLX
Snittade som bäst 1,71 biobesök/vecka. Det satte 3 kids effektivt stopp för. Försöker nu dämpa abstinensen med TV. Och mat.
Är: inne på sommarens fjärde bag-i-box?!
Undrar: om X-Men: The Last Stand är värd att se?
Twofifty: 106


SAO
Har ett förflutet i KlubbSuper8 och hjärtat mitt i den lättsmälta delen av asiatisk filmkultur. Anser, efter att en bebis dök upp i december, att film ses lika bäst på egen duk som bio.
Prestationsångest: att förutspå nästa filmtrend.
Ser fram emot: Flx nyårslöfte.
Twofifty: 142